söndag 30 september 2012

Att vila... eller köra på?

Idag kändes kroppen mör och sinnet trött. En vilodag kändes aktuellt, trots att jag planerat att träna. Ett par timmar med klienter på gymmet, en kik på twitter och jag ändrade uppfattning... Blev motiverad till att lyfta vikter helt enkelt!

Marklyft
Tänkte inte lyfta tungt men en sista gång verkligen nöta sumotekniken. Som ett manta upprepade jag Styrkelabbets 10 tips för ett starkare marklyft vilket definitivt hjälpte - har inte det minsta ont i ljumsken!

Uppvärmning 60 kg - 10
100 kg 5 * (5)
Tot volym: 3100 kg

Snatchserie - 16 kg
Var sugen på att leka med snatchen, testade att sätta ihop den med en TGU varvat med Windmill.
Gjorde 10 repetitioner snatch, följt av en TGU eller en Windmill, bytte sedan direkt sida innan jag vilade. Kändes riktigt bra och kontrollerat, axlarna har nog aldrig känts så bra, skönt! Har de senaste veckorna känt att jag ligger på gränsen till överträning och haft lite småont här och var. Riktigt lägligt att känna sig fräsch i kroppen!

Snatch + TGU
4 * (10/10 + 1/1)
Snatch + Windmill
6 * (10/10 + 1/1)
Tot: 200 snatch (3200 kg)
(12 st Windmill, 4 st TGU)

Handstående och YOGA
Lekte med handstående idag också vilket gick mycket bra!
Hade även handstående som tema på kvällens yogapass på domkyrkan - helt fantastiskt att se så många upptäcka fristående för första gången. Fick jättefina kommentarer efter passet som verkligen värmer. Har även här haft en "dipp" och känt att inspirationen tryter ibland. Är inte direkt en "typisk" yogainstruktör i flera avseenden och det märks på mina klasser. Så dagens positivt feedback från deltagarna hamnade rakt där de skulle - i självförtroendebanken! 30 reserver var det till dagens yogaklass när jag kollade i förmiddags, det måste ju betyda att de tolererar mig i alla fall :)

Idag vilade jag alltså inte trots signaler från kroppen - och det gick bra. Till veckan ska jag göra det motsatta, varva ner, mindre och lättare träning och förbereda mig inför Tactical Strength Challenge, även om kroppen skriker efter extrema pass.
Så få inte för er att locka mig med någon sjuk träningsutmaning!!!


Avslutningsvis vill jag lyfta MIN MAMMA och hennes fantastiska resa mot en vikt hon mår bra med. Är så stolt över henne att jag bara måste dela med mig av detta. På 4 månader har hon gått ner 28 kg och hittat en otroligt hälsosam livsstil. Det viktigaste? Hon har aldrig varit lyckligare och mått bättre. En starkare människa får man leta efter, min idol!

3 kommentarer:

 1. Heja dig och heja din grymma mamma! Lättare sagt än gjord att byta livsstil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack sötnos! Du har helt rätt - det är verkligen en prestation, hon är grym!

   Radera
 2. Vad grym mamma du har!

  Och jag har spanat in bokningarna på dina pass de senaste veckorna, gillar dig grymt och skulle tack och ta emot om du körde ett extra pass, skulle säkerligen fyllas med råge det med :)

  SvaraRadera