tisdag 7 augusti 2012

Getingstick på löprundan

På morgonlöprundan idag var Zigge som vanligt lite segstartad. Men efter någon km började han få upp motivationen och tempot ökade. Då händer det, han trampar på en geting och får jätteont i tassen. Oförmögen att gå, fick jag bära hem honom som en liten bebis.

Adam tog hand om honom och jag tog istället med Nikita ut på en löprunda. Jag har varit lite motvillig till att springa med henne då hon är ganska ryckig i koppel och blir väldigt lätt överentusiastisk. Men det gick förvånansvärt bra, vilken otroligt bra hund att springa med! Höll tempot, var fokuserad på löpningen och drog inte alls i kopplet. Kanske ska Zigge få vila lite från våra löprundor och Nikita få en chans att följa med istället?

Att springa med hund är fantastiskt, även när det krånglar eller blir fel. Det är en underbar skön känsla att veta att man inte bara springer för sin egen skull utan att man även gör sin hund friskare och gladare. Det gör även att man släpper lite av prestationskraven på sig själv och glömmer ibland att det är jobbigt.

Om du inte redan har hund får du gärna följa med mig och hundarna på en skogsrunda här i Kviberg, eller varför inte i Skatås, för att erfara glädjen att springa med hund.

Ha en underbar dag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar