tisdag 1 november 2011

Bra mat för barn

Läs Livsmedelsverkets pressuttalande nedan om du är intresserad av bra mat för barn. Kontentan: Det behöver inte vara komplicerat, börja med bra matvanor tidigt, ät varierat, föregå med gott exempel och introducera grönsaker tidigt, dra ner ordentligt på sockret och servera mer fleromättat fett. Eller med ett annat ord: sunt förnuft.

SLV tar upp en viktig poäng, att föräldrar oroar sig mer för tillsatser än för socker. Detta trots att stora mängder socker visat dig vara cancerogent. Någon sådan evidens om tillsatser finns inte idag. Det är alltså en större hälsfofara med stora mängder socker än tillsatser i maten. Punkt.


http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Barns-matvanor/

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad skoj att se att du har en blogg. Jag har två. trejna.blogspot.com om träning och dittophoto.blogspot.com om fotografering, konst, tatueringar, street art m.m. Trejna är omstartad - ibland är det ju så, att man behöver en omstart med det man gör.

    Hoppas på ett gött träningspass med dig snart. Vad tycker du om att stå framför kameran?

    SvaraRadera
  2. vad roligt! de ska jag kolla in. Tycker väl inte sådär jättemycket om att stå framför kameran, men iband är det kul! Beror väl på sammanhanget. Hoppas absolut att vi kan träna ihop snart!

    SvaraRadera