lördag 1 september 2012

Salomon trail tour Kåsjön


Dagen började med en jätteportion havregrynsgröt. Därefter blev det att åka till Kåsjön med Malin, David och Chunhua för att springa den 11.5 km långa terrängloppet. Självklart sprang vi i fivefingers.

Just det, TERRÄNG. Jag ska inte ljuga, det här var något av det tuffaste jag gjort. Mentalt och fysiskt. Jag är helt slut ännu! Det var skoj, helt klart, men väldigt utmanande. Mycket klättring (då menar jag klättring!), trampa genom lera och att konstant springa uppför. Tror jag frågade 5 personer om dom inte trodde vi hade nått toppen snart?! Men jag tog mig igenom det, liksom övriga från KC gänget.

Hyfsad nöjd med resultaten, då har jag i åtanke antal gånger jag övervägde att bryta helt.Hamnade på en tid på 1:07:31, vilket gav med en 13:e plats (tror vi var 70 damer som sprang sträckan.). Som lag däremot kom vi på en fjärdeplats (9 lag tävlade totalt), grymt!

Ja, vad ska man säga om loppet. Jättefint, varierande terräng kan man ju lätt säga och konstant någon typ av utmaning. Kände mig något oförberedd, det är en helt annan strategi att springa på det här visat jämfört med vanliga lopp. För min del tror jag det handlar om att våga ta ut mig till max i de tunga momenten, eftersom det så ofta blir stopp förr eller senare då terrängen blir väldigt snäv, backen blir allt för brant eller man måste bokstavligen klättra över en kulle. Där hinner man sänka pulsen. Imponerad av alla löpare idag, det såg ut som det var fler än jag som hade konstant smärta i kroppen huvuddelen av loppet ;)

Resten av dagen har jag mest ätit, suprise suprise. Morgondagen bjuder på heldag jobb då jag ska utbilda framtida Personliga Tränare inom ämnet kost. På Måndag påbörjar jag min anställning i Borås. Kanske var tur att jag jobbat så hårt med min kropp idag, har en känsla av att jag kommer dra ner på mängden träning den kommande veckan.

Godnatt.
2 kommentarer:

 1. Sjukt bra kämpat, Sierra! Det var verkligen "terräng" i ordets rätta betydelse denna gång. Min plågsammaste sträcka var kring 7-9 km, de tankarna jag hade då är som tur är outtalade. :) Lycka till imorgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer helt, terräng betyder hel*ete va? Vi är glada att vi slipper ta del av dina tankar tror jag ... ;)

   Utbildningen gick riktigt bra tack!

   Radera